Bijeenkomst 21 november 2019 | Spijkerkwartier

Aan de rand van de binnenstad ligt het Spijkerkwartier. Ooit ontwikkeld voor welgestelde mensen die dichtbij, maar niet in het centrum wilden wonen. Fraaie monumentale herenhuizen sieren de wijk. In de jaren zestig van de vorige eeuw raakte de wijk in verval, de herenhuizen werden onbetaalbaar en opgedeeld voor etage- en kamerbewoning. In die periode stond de wijk bekend als de rosse buurt van Arnhem. Begin 2006 verdween de prostitutie, werden vele woningen gerenoveerd en werd de wijk aangewezen als een van rijkswege beschermd stadsgezicht. Het voormalig zwembad Thialf werd getransformeerd naar Vrijstaat Thialf, een avontuurlijke plek tussen nieuwe en oude woningen.

Het spijkerkwartier is tegenwoordig een bruisende wijk en vormt als geheel een stukje negentiende-eeuws Brussel of Parijs in Arnhem. De bewoners anno heden zijn divers, niet alleen qua beroep, ook qua leeftijd. Er wonen kunstenaars, bon vivants en veel jongeren.

Met het SNA bezoeken we 21 november a.s. het Spijkerkwartier onder leiding van gidsen die alle plekken en wetenswaardigheden kennen. We starten vanaf Musis en eindigen bij Brasserie Thialf. Onderweg krijgen we ook een preview bij een aantal huiskamers, die op 23 en 24 november hun deuren openzetten voor de vijfde editie van ‘Kunst op de koffie’.

SNA-leden ontvangen per mail een uitnodiging met meer informatie en mogelijkheid om aan te melden.