Musis Woensdag 25 november 2015

musis presentatieMusis. Huis voor Muziek. Thuis van Het Gelders Orkest was gastheer voor de bijeenkomst van Stedelijk Netwerk Arnhem. Een avond die ging over muziek, ambitieuze plannen, het nieuwe Musis, lekker eten en de toekomst van Arnhem als culturele hoofdstad van het oosten.

De Jubileumzaal van Musis was het decor voor de bijeenkomst. De eerste acte werd verzorgd door Ir. Frits van Dongen van Van Dongen – Koschuch Architectts & Planners uit Amsterdam, verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe concertzaal én de renovatie van het historische gedeelte van het markante gebouw in Arnhem. Het verbinden van cultuur met het park, de zaal met buiten, de koppeling van historisch en modern door een glazen plint en een doordacht akoestisch plan, maken dat Arnhem in 2018 het muziekwalhalla van Nederland mag verwelkomen. 2 concertzalen, een evenementencomplex, sublieme akoestiek en een eye-catcher in de stad.

Gijsje van Honk (directeur) en Evelien ter Ellen (Manager Programma, Marketing & Evenementen) namen de aanwezigen vervolgens mee op de reis die ‘Gezonde Ambitie’ heet: Verzelfstandigen, Verbouwen & Verbinden. De huidige organisatie (Het stadsbedrijf MSSA) staat letterlijk aan de vooravond van verzelfstandiging, ondertussen wordt het hard gewerkt aan het fundament van de nieuwe zaal. Het herijken van identiteit, de doordachte merkstrategie, de plannen rondom het nieuwe programma, de nieuwe koers én de ideeën over een samenwerking met Introdans en Toneelgroep Oostpool, amateurgezelschappen, jonge makers en het talent van de toekomst: ze passeerden allemaal de revue. Gijsje van Honk benadrukte dat ondernemen binnen cultuur een nieuwe manier van werken voor de huidige organisatie is. Dat de verzelfstandigde organisatie het bedrijfsleven, de stad bikkelhard nodig heeft. In kennis en kunde, in bijzondere samenwerkingen, foundingpartners en businesspartners. Dat samenwerkingen met culturele instellingen, onderwijs, wetenschap en de zakelijke markt elkaar nodig hebben en dat Musis & Stadstheater Arnhem daarover graag in gesprek gaan de komende tijd.

Mr. Jip Greuters van De Kempenaer Advocaten verzorgde het naprogramma en bracht de Cultuur Club Arnhem onder de aandacht. Een club ondernemers die 8 keer per jaar met elkaar voorstellingen en concerten bezoeken. Een gedeelte van de opbrengsten van de stichting wordt gebruikt om bij te dragen aan cultuur(-participatie)projecten in de stad.

Een avond in Musis zonder muziek? Dat kan niet. Een dank aan de band At Your Service voor precies dat wat deze avond compleet maakte.

Bekijk hier het filmpje uit de presentatie: https://vimeo.com/147014557

We kunnen niet vaak genoeg vertellen hoe uitdagend de opdracht van Musis & Stadstheater Arnhem is. Hoe prachtig het nieuwe Musis wordt en wat de plannen zijn voor het Stadstheater van de toekomst. Wilt u het verhaal nog eens horen of eens met collega’s of relaties langskomen voor een rondleiding of presentatie? Dat kan! Neem dan contact op met Christel Roels via het algemene nummer van Musis & Stadstheater Arnhem. Met Gijsje en/of Evelien verder praten over samenwerken of participeren? Neem dan contact op met Truus Linsen.

Musis & Stadstheater Arnhem

www.musis-arnhem.nl

Algemeen: 026 – 372 0720