Verslag SNA Bijeeenkomst 17 april 2018

Op een zonnige voorjaarsmiddag in april bezochten de leden van het SNA het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem. Het Kerkplein heet tegenwoordig het Audrey Hepburnplein en zal het terras vormen voor het horecagedeelte van Focus.

  

Directeur Monique in het Veld vertelde trots over het nieuwe huis van Focus vanaf de indrukwekkende trap, die een doorkijk geeft naar de Eusebiuskerk. Focus heeft vijf zalen, waarvan één grote multifunctionele zaal met stoelen die kunnen worden weggeschoven, zodat een grote zaal ontstaat waar naast filmvertoningen ook andere activiteiten kunnen worden gehouden.

Een droom van de huidige directeuren Charlie Cappetti en Henk Bitter, die met ingang van 1 juli 2018 de functies van respectievelijk Hoofd Facilitair & Operations en Hoofd Programma zullen bekleden, was een dakterras waar op zwoele zomeravonden ook films kunnen worden vertoond. En die droom is verwezenlijkt!

Focus | Eten + Drinken

22 april was de laatste filmvoorstelling in de Korenbeurs, de oude locatie midden op de Korenmarkt. Vanaf 23 april konden bezoekers proefvoorstellingen bezoeken, vanaf 28 april kunnen filmliefhebbers weer genieten van prachtige films. Dan gaan ook de deuren open van FOCUS | ETEN + DRINKEN, een plek waar naast filmbezoekers ook andere gasten welkom zijn. 15 juni 2018 is de feestelijke opening van Focus.

Napraten en genieten in Dudok

Terwijl in Focus nog hard werd gewerkt om de inrichting op tijd klaar te krijgen voor 23 april, ging het SNA-gezelschap naar Dudok waar nog lang werd nagepraat en genoten van asperges.