Verslag SNA bijeenkomst 22 november 2017

Een warme ontvangst in het Canon Café van het Nederlands Openluchtmuseum. Een welkom aan de leden en we namen afscheid van een trouw betrokken lid, Hans Winters. Hij heeft het stokje overgedragen aan zijn zoon.

Verleden

Directeur Willem Bijleveld vertelde beeldend en met trots over de Canon van Nederland. 50 vensters tonen hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis. Tussendoor gaf hij uitleg en tips hoe je optimaal van de Canon kunt genieten. Aan alle doelgroepen is gedacht. De meer traditionele museumbezoeker kan in chronologische volgorde en via interactieve schermen zich laten informeren, de jongere generatie wordt uitgenodigd via digitale media . Drie zalen met ieder een eigen karakter, waarbij de bezoeker via de meest geavanceerde techniek zelf op zoek kan gaan naar het verhaal achter onze geschiedenis.

Heden

Burgermeester Ahmed Marcouch is bijna 100 dagen burgermeester. Sinds zijn aanstelling heeft hij kennis gemaakt met Arnhem en haar bewoners. Hoe goed hij Arnhem al kent vroegen we hem aan de hand van volgeschreven ansichtkaarten uit Arnhem met uiteenlopende vragen over de stad.

 

Waar hij gaat wonen en wanneer hij naar Arnhem verhuist is nog niet bekend. Wel weten we dat hij dicht bij een station wil wonen, de fiets – elektrisch vanwege de hoogteverschillen – het ideale vervoersmiddel vindt, houdt van een groene omgeving, Meinerswijk prachtig vindt (maar favoriet is het Sonsbeekpark), een pak heeft laten aanmeten in het Modekwartier, bewondering heeft voor bewoners als het gaat over de impact van de Slag om Arnhem, iedere dag geniet van het uitzicht vanuit zijn werkplek en houdt van lekker eten.

Vanaf het moment dat hij de afslag Arnhem neemt, voelt het als een warm groen welkom.

Zijn antwoord als mensen hem vragen waarom men Arnhem zou moeten bezoeken? Arnhem is authentiek, heeft alles te bieden. En als je wil weten wat allemaal dan kun je het beste is er gewoon naar toe gaan!

Uit de antwoorden mochten we afleiden dat hij al aardig is ingeburgerd.

Toekomst

De opkomst was goed, het enthousiasme over verleden en heden was groot.

Zoals Willem Bijleveld ons al had gewaarschuwd, was een uur voor een Canon bezoek veel te kort. De meeste leden namen zich voor om zeker terug te komen!

Om blijvend interessante programma’s voor onze leden te bieden deed onze voorzitter Els Koot een oproep aan de leden voor een nieuw bestuurslid. Chris Jagtman is reeds teruggetreden, Adelheid Ponsioen treedt in 2018 af. Voor meer informatie: vacature bestuursleden.

Bestuurslid Anne Laarman nodigde SNA-leden uit om hun eigen bedrijf aan te melden of een bedrijf uit de regio voor te dragen voor de Koning Willem I prijs. De prijs wordt in mei 2018 uitgereikt door Koningin Maxima in Nijmegen. Kijk op onze site of ga direct naar de inschrijfpagina van KWI.

Tot slot: als het aan onze nieuwe burgermeester ligt bouwen we verder aan onze stad, met een boulevard aan de Rijn en verbindingen tussen alle mooie plekken. Vooral samen met alle inwoners en ambassadeurs maken we Arnhem nog mooier!