Verslag SNA bijeenkomst 5 juni 2018 | State of Fashion 2018

De oude Coberco melkfabriek is dit jaar de locatie voor de hoofdtentoonstelling van State of Fashion, het internationale mode-event dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem. De tentoonstelling ‘searching for the new luxury’ is te bezoeken van 1 juni tot en met 22 juli 2018.

Het SNA werd hartelijk ontvangen op dit bijzondere terrein.

        

searching for the new luxury

Assistent-curator Renee van der Hoek gaf een korte introductie over de tentoonstelling. Ook in de modebranche staat het thema duurzaamheid hoog op de agenda. Dat klinkt tegenstrijdig in een wereld waarin trends elkaar snel afwisselen. Ontwerpers over de hele wereld zijn geselecteerd en uitgenodigd via een open call om te tonen hoe zij de mode-industrie toekomstbestendiger maken. Het resultaat is een vijftigtal projecten die nieuwe definities van luxe verkennen. Variërend van innovatieve productiemethodes tot hergebruik van materialen.

 

Rondleiding door vijf ruimtes

De enorme hal waarin tot eind vorige eeuw melk werd geproduceerd is opgedeeld in vijf ruimtes. In groepen werden we door de tentoonstelling geleid en hoorden we het verhaal achter de werken. Duidelijk werd dat de mode ontwerpers van deze tijd zich bewust zijn van het hele proces. De materiaalkeuze, de manier waarop de stoffen worden geproduceerd, het logistieke proces en wat uiteindelijk de drager met het kledingstuk doet. Overal is over nagedacht.

entree State of Fashion
New Imaginations
New Business Models
New Interdisciplinary Approaches

Weltevree met Dudok

De tentoonstelling veel stof tot nadenken. Op het horecaplein, dat sfeervol is ingericht door het Arnhemse designlabel Weltevree van ontwerper Floris Schoonderbeek, werd dan ook nog lang nagepraat.

 

zie ook onze facebookpagina