Verslag SNN & SNA van 5 oktober 2017

 

Wat gebeurt er als je kunst en wetenschap samenbrengt?

Arthouse Lux directeur Pien Houthoff ontving de ca. 55 leden van de Stedelijk Netwerken van Arnhem en Nijmegen in het net gerenoveerde Kassagebouw. Het inhoudelijk deel was – uiteraard – in een van de filmzalen ernaast. Daar werden de leden getrakteerd op een flitsende aankondiging van wetenschapsfilmfestival InScience. Elianne Keulemans, bestuurslid van InScience, voelde Donders Instituut-directeur Peter Hagoort en filmmaker Marleine van der Werf aan de tand over The Prediction Machine. Deze film gaat over cognitiewetenschapper Floris de Lange en zijn onderzoek naar hoe we kijken. Dat doen we met onze ogen, maar meer nog met onze hersenen. De twee fragmenten die getoond werden brachten een interessante discussie op gang en riep de nodige vragen op bij de kijkers. De manier waarop het wetenschappelijk onderzoek in beeld is gebracht liet ons zien dat wanneer de creatieve sector en wetenschap bij elkaar komen, een extra dimensie ontstaat. En dat is precies wat  InScience voor ogen heeft: een nieuwe impuls geven aan wetenschapsfilm.

Na het inhoudelijke deel van de avond werd aan tafel nog lang nagepraat. Een geslaagde avond, waar Arnhemmers zich thuis voelden in Nijmegen door de gastvrijheid en het aangename gezelschap van de leden van het Stedelijk Netwerk Nijmegen. De leden ontvangen per mail een uitgebreid verslag gemaakt door Elise Overes.

De derde editie van InScience vindt plaats van 8 t/m 12 november in Nijmegen. Voor meer informatie op de website http://www.insciencefestival.nl/

We kijken uit naar een volgende gezamenlijke ontmoeting in 2018 in Arnhem!